Sony wil patent aanvragen voor het gebruik van NFT en blockchain in games

De Japanse gaming-gigant Sony Interactive Entertainment werkt naar verluidt aan een patent op een systeem dat tokens op een gedistribueerd grootboek gebruikt om unieke in-game digitale activa bij te houden.

Het door Sony ingediende patent schetst claims voor technieken en technieken voor het creëren, wijzigen, volgen, authenticeren en/of verzenden van unieke digitale middelen die verband houden met videogames, inclusief in-game items en personages. Het beschrijft in grote lijnen hoe nieuwe blokken worden gegenereerd om veranderingen in de geschiedenis van een digitaal activum te identificeren, en hoe dit de functionaliteit van in-game middelen uitbreidt.

Patent blockchain videospel

Het patent beschrijft het echter op een manier die erg lijkt op elk bestaand blockchain-videospel. Het octrooibureau lijkt er ook zo over te denken, aangezien de eerste versie van het octrooi al is afgewezen. Ze slaagde er niet in abstracte ideeën om te zetten in praktische toepassingen. “Dus de app moet worden bijgewerkt als Sony het proces wil voortzetten. Een update wordt echter binnenkort verwacht.

Niet de eerste zet van Sony in de blockchain-wereld
Dit is niet de eerste keer dat Sony mogelijke toepassingen van blockchain-technologie onderzoekt. Het bedrijf heeft eerder gekeken naar het gebruik van blockchain-technologie voor het beheer van muziekrechten en onderwijs, maar dit lijkt het eerste teken te zijn dat ze geïnteresseerd zijn in hoe het kan worden gebruikt voor gaming.

One thought on “Sony wil patent aanvragen voor het gebruik van NFT en blockchain in games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top