Axie Infinity

Axie Infinity is een blockchain-gebaseerd handels- en vechtspel dat gedeeltelijk eigendom is van en wordt beheerd door zijn spelers. Om meer te leren over dit project, bekijk onze deep dive van Axie Infinity. Geïnspireerd door populaire cryptospellen zoals Pokémon en Tamagotchi, stelt Axie Infinity spelers in staat om op token gebaseerde wezens, bekend als Axies, te verzamelen, fokken, op te voeden, te bevechten en te verhandelen op de blockchain.

Wat is Axie Infinity en hoe speel ik het?

Bijlen zijn fantasiewezens die spelers kunnen verzamelen, ruilen en bestrijden. Elke Axie wordt weergegeven als een niet-fungible token (NFT) op de Ethereum-blockchain, waardoor ze uniek en schaars zijn. Axis hebben verschillende eigenschappen en eigenschappen die van invloed zijn op hoe ze presteren in de strijd.

Nakomelingen Axies

Spelers kunnen hun bijlen fokken om nieuwe bijlen te maken. Fokken omvat het selecteren van twee assen met compatibele kenmerken om nakomelingen te produceren. De eigenschappen van de nakomelingen worden bepaald op basis van de eigenschappen van de ouders, met enige willekeur toegevoegd. De monteur moedigt spelers aan om Axis strategisch te fokken om sterkere en waardevollere Axis te creëren.

Vecht met je Axies

Axies kunnen worden gebruikt in gevechten tegen AI-tegenstanders en andere spelersteams. Gevechten zijn turn-based en omvatten het strategische gebruik van Axis-vaardigheden en -capaciteiten om je tegenstanders te verslaan. Als je gevechten wint, kun je beloningen verdienen zoals ervaringspunten, in-game items en cryptocurrencies.

Wat is de actuele koers van AXIE?

Virtueel land

Axie Infinity is een wereld op zich, waarin je virtueel land kunt kopen, evenals kleine wezentjes, Axies genaamd. Je kunt deze wezentjes opvoeden, verzamelen, ermee fokken, ruilen en laten vechten. Stukjes land en de Axies zijn NFT’s, die je kunt aanschaffen.

Naast fokken en vechten, introduceert Axie Infinity ook een landspelcomponent. Spelers kunnen virtueel land bezitten en ontwikkelen in de virtuele wereld van het spel. Deze percelen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder groeibronnen en betrokkenheidsactiviteiten. De economie van de game draait om de eigen cryptocurrency, AXS, en een ander token genaamd Small Love Potion (SLP). Spelers kunnen AXS verdienen door deel te nemen aan gevechten, fokken en andere in-game activiteiten. SLP’s worden verdiend door veldslagen te winnen en worden gebruikt om Axies te fokken.

Axie Infinity is bedacht en gemaakt door de Vietnamese studio Sky Mavis. Als cryptomunt wordt de Ethereum gebruikt. Je kunt daarmee Axie Infinity Shards en Smooth Love Potions kopen. In dit play to earn spel gaat veel geld om. Maandelijks wordt er soms voor bedragen van 42 miljoen euro verkocht. Dat het spel door het gebruik van cryptocurrency lucratief is, is te zien aan spelers in arme landen. Die kunnen ermee in hun levensonderhoud voorzien.

Scroll to top