Cryptokitties

CryptoKitties is een spel dat draait om fokbare, verzamelbare, en de o zo schattige wezens die we CryptoKitties noemen! Elke kat is uniek en 100% jouw eigendom; ze kunnen niet worden nagemaakt, meegenomen of vernietigd.

Wat zijn cryptokitties?

In CryptoKitties, verzamelen en fokken gebruikers o-zo-leuke wezens die we CryptoKitties noemen! Elke kitten heeft een uniek genoom dat zijn uiterlijk en eigenschappen bepaalt. Spelers kunnen hun kitties fokken om nieuwe harige vrienden te maken en zeldzame attributen vrij te spelen.

CryptoKitties is een van ‘s werelds eerste blockchain games. Blockchain’ is de technologie die dingen als Bitcoin mogelijk maakt. Hoewel de katten geen digitale valuta is, biedt het wel dezelfde veiligheid: elke CryptoKitty is uniek en 100% jouw eigendom. Het kan niet worden gekopieerd, meegenomen of vernietigd.

CryptoKitties is een op blockchain gebaseerd virtueel verzamelspel dat eind 2017 enorm populair werd. Het is een van de eerste voorbeelden van non-fungible token (NFT)-applicaties op de Ethereum-blockchain. NFT’s zijn unieke digitale activa die het eigendom van een specifiek item of inhoud vertegenwoordigen, en ze kunnen niet één-op-één worden uitgewisseld zoals cryptocurrencies.

In CryptoKitties kunnen spelers digitale katten kopen, verzamelen, fokken en verhandelen, die elk een unieke NFT vertegenwoordigen. Elke Kitty heeft zijn eigen combinatie van visuele kenmerken, zoals vachtkleur, patroon, ogen, enz., waardoor ze uniek zijn. Spelers kunnen nieuwe CryptoKitties creëren door middel van een kweekproces dat de kenmerken van de ouders van de twee welpen combineert.

Hoe speel je CryptoKitties?

Een kitten krijgen: Spelers krijgen eerst hun eerste CryptoKitties door een eerste aankoop te doen met Ethereum (ETH), de cryptocurrency van de Ethereum-blockchain.

Fokken: CryptoKittens kunnen worden gefokt om nieuwe, unieke kittens te creëren. Kies twee kittens als ouders en combineer hun kenmerken om het uiterlijk van de nakomelingen te bepalen. Sommige eigenschappen zijn zeldzamer dan andere, waardoor bepaalde kittens waardevoller en gewilder zijn.

Blockchain en eigendom: Elke kat wordt vertegenwoordigd door een uniek NFT-token op de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat de eigendoms- en transactiegeschiedenis van elke Kitties permanent wordt vastgelegd op de blockchain, waardoor schaarste en authenticiteit worden gegarandeerd.

Over het spel

Je bent bij dit spel dus je de eigenaar van virtuele katten, die je kunt verzorgen, mee kunt fokken en handelen. Het spel werkt op het Ethereum-netwerk, waardoor je de kittens ook met ETH kunt kopen. Voor de rest verdien je crypto door je katten goed te verzorgen en je nieuwe kittens door te verkopen aan andere spelers. Ook kun je punten verdienen door speciale ‘cattributes’ te vinden, die weer doorverkocht kunnen worden.

Scroll to top