Veelgestelde vragen

FAQ over cryptogames

Wat zijn cryptogames?

Cryptogames zijn online spellen waar je cryptomunten kunt inzetten en verdienen.

Kun je geld verdienen met cryptogames?

Naast het spelen van de spellen zijn cryptogames kun je hier ook echt geld mee verdienen. Dit doe je onder andere door de NFT op marktplaats te verkopen. Daarnaast zijn er ook spellen waar je op een lucratieve manier kunt minen. Onthoud wel dat als het te makkelijk lijkt om snel geld te verdienen, dan is dat het waarschijnlijk ook wel.

Met welke cryptocurrencies kun je cryptogames spelen?

Cryptogames worden op het netwerk van een blockchain gezet. De meeste cryptogames kun je dan ook spelen met de cryptomunten van dit netwerk. Dit is in de meeste gevallen Ethereum.

Waar kun je het beste crypto kopen?

Je kunt het beste bij een online broker je crypto kopen. Doe dit het liefste bij een broker die meerdere cryptomunten aanbiedt, met name die van de cryptogame die jij wilt spelen.

Hoe kun je geld opnemen in cryptogames?

Je combineert je wallet met je cryptogame, waardoor je makkelijk de coins kunt inleggen en uit laten betalen. Wil je de crypto uit laten betalen in fiat geld, doe dit dan bij een exchange kantoor.

Wat zijn P2E games?

Play to Earn gaming Videospelletjes en virtuele werelden die gamers spelen voor crypto token beloningen. Sommige spellen vereisen een investering in tokens of NFT’s, terwijl andere mensen crypto laten verdienen door te spelen. Vanaf 2022 zijn enkele van de populairste P2E-games Axie Infinity.

Wat zijn play to earn games?

Met P2E-games op basis van NFT – ook bekend als “cryptogames” – hebben spelers nu de mogelijkheid om echt eigenaar te worden van hun in-game activa, die P2E-gameontwikkelaars slaan als NFT’s op de blockchain. Hoewel de functie van in-game items vrijwel identiek is aan die van hun traditionele tegenhangers, biedt het feit dat in-game items worden geslagen als NFT’s en in-game valuta volledig bruikbaar zijn als crypto, de speler tal van mogelijkheden.

Skins, wapens, personages, in-game valuta – zelfs virtueel land in de metaverse – deze virtuele items die spelers in-game kunnen verdienen of kopen, kunnen allemaal met winst worden verhandeld of verkocht, net als elke andere NFT. En net als bij elke andere NFT kunnen sommige van deze in-game activa soms een torenhoog bedrag opleveren op de secundaire markt.

Scroll to top