De beste gaming coins door marktkapitalisatie

Experts zeggen dat de gaming industrie op het punt staat om te keren in tijden voor blockchain technologie en cryptocurrency. Ze zeggen dat gaming de eerste echte use-case voor blockchain zal zijn. Blockchain kan de industrie volledig herstructureren, de monopolistische consolemarkt elimineren, een multiversum creëren en games meeslepender en grensverleggender maken dan ooit tevoren.

Wat is een crypto gaming coin?

In-game valuta of munten zijn in-game cryptocurrency die spelers gebruiken om bepaalde items te kopen, zoals munitie, wapens, middelen, personages, enz. Je kunt deze tokens verdienen door in-game missies en missies te voltooien, of ze in-game en op cryptocurrency-uitwisselingen te kopen. Non-fungible tokens (NFT’s) kunnen ook deel uitmaken van het gaming-ecosysteem. NFT’s vertegenwoordigen doorgaans unieke of zeldzame game-items en personages.

Onderstaand een NFT van BAYC, zij brengen apecoin die je vervolgens kan spelen in de spellen van Yugalabs.

Mutant ape NFT van de apecoin

Hoewel de meeste gaming-tokens alleen kunnen gedijen binnen een specifiek spel- of gaming-ecosysteem, hebben sommige gaming-tokens ook meer waarde. Bovendien kunnen dergelijke tokens worden verhandeld, aangezien grote cryptocurrency-uitwisselingen veel handelsparen ondersteunen die verband houden met in-game valuta’s. Naast spothandel kunnen gametokens ook worden gebruikt voor marge- en futureshandel.

Welke cryptocurrencies worden in het spel gebruikt?

ENJIN (ENJ) Enjin (ENJ) is een cryptocurrency die speciaal is ontworpen voor de game-industrie, waardoor het de nummer één keuze is voor gamers en investeerders
Sandbox
Sita (Sita)
Was (WAXP) …
Decentraal (MANA)

Als je in-game valuta moet kopen met andere cryptocurrencies, moet je eerst een crypto-portemonnee maken die in-game valuta ondersteunt, vervolgens de eerste valuta kopen en deze gebruiken om in-game valuta te kopen op het platform van je keuze. De meeste platforms bieden handleidingen als je vastloopt.

De beste 16 game coins van 2023?

Volgens coinmarketcap zijn dit de populairste cryptogames coins van 2023, dit in aanbod en handelsvolume.

 1. Axie Infinity- AXS
 2. The Sandbox- SAND
 3. Immutable- IMX
 4. ApeCoin- APE
 5. Decentraland- MANA
 6. Render- RNDR
 7. Gala- GALA
 8. Enjin Coin- ENJ
 9. FLOKI- FLOKI
 10. STEPN- GMT
 11. Illuvium- ILV
 12. MAGIC- MAGIC
 13. WAX- WAXP
 14. Merit Circle- MC
 15. BORA- BORA
 16. PlayDapp- PLA

Bekijk de complete lijst op coinmarketcap

Scroll to top