Sony gaat blockchain en NFT mogelijkheden integreren

Sony wil dat je NFT’s naar meerdere spelplatforms verzendt. Steeds meer traditionele bedrijven vinden manieren om cryptocurrencies en blockchain te integreren in bestaande producten. De game-industrie werkt bijvoorbeeld aan de integratie van non-fungible tokens (NFT’s) in games.

Sony en NFTs

Sony wil in-game NFT’s voor alle platforms. Sony heeft patent aangevraagd voor een systeem dat in-game activa in een soort digitaal grootboek zou stoppen. Het is duidelijk dat Sony ook van plan is om meer economische waarde in de game te steken.

Dit zou er immers in principe voor zorgen dat je als gamer ook daadwerkelijk “echt” geld kunt verdienen door in-game assets vrij te spelen en te verkopen. Maar de spelwereld is voorlopig nog een soort ommuurde tuin. Je kunt in-game items niet van de ene game naar de andere overzetten, en het is zelfs nu niet altijd gebruikelijk om ze te verkopen.

Patent voor sony

Japanse game-uitgevers willen daar verandering in brengen. Een nieuw patent toont het idee om exclusieve merchandise met gamers te verbinden. Deze items kunnen slechts door één speler worden gevonden. NFT’s die hieraan zijn gekoppeld, kunnen dus in andere games en zelfs op andere platforms worden gebruikt. Het bevestigde ook dat het digitale kasboek blockchain gebruikt. Net als het vorige patent is deze in 2021 ingediend en pas deze maand gepubliceerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top