Oprichter Tetris Playstudios lanceert blockchain gaming en Web3 studio

Playstudios is een mobiel gamebedrijf dat onlangs zijn intrede in de wereld van Web3-gaming heeft aangekondigd. Het bedrijf ontwikkelt een blockchain-gamingdivisie die gebruikers “rewarded play” zal bieden – een concept dat real-life beloningen biedt voor het spelen van games. Daarnaast zal Playstudios $10 miljoen investeren in andere Web3-gamingbedrijven.

Playstudio’s maken gebruik van web 3.0 en blockchain-technologie.

Playstudios is een bedrijf voor mobiele games in Las Vegas dat meer dan $ 320 miljoen aan financiering heeft ontvangen. Ze hebben onlangs de oprichting aangekondigd van een blockchain-gamingdivisie genaamd Playblocks. Deze divisie zal op blockchain gebaseerde prikkels toevoegen aan hun bestaande ‘rewarded gaming’-programma.

De games van het bedrijf, waaronder Tetris, zullen profiteren van een nieuwe blockchain-gamingdivisie genaamd Playblocks. Deze divisie zal op blockchain gebaseerde beloningen toevoegen aan hun bestaande “rewarded gaming” -programma.

Andrew Pascal, oprichter en CEO van Playstudios, vertelde TechCrunch het volgende over de verhuizing:

Het is 10 jaar geleden dat de web3-ruimte werd gelanceerd. Hierdoor wordt Playcatium beschouwd als een van de pioniers op het gebied van gamification. Ze hebben veel tijd besteed aan het uitzoeken hoe ze spelers in hun games kunnen belonen.

Het Web3 Gaming Fund bestaat uit $10 miljoen.

Playstudios heeft een fonds van $ 10 miljoen opgericht, het Future Fund genaamd, om te investeren in crypto-gerelateerde gameprojecten. Het fonds hoopt bedrijven te ondersteunen die blockchain willen integreren in hun bedrijfsmodel door hierin te investeren. Hierdoor kan Playstudios investeren in nieuwe opkomende bedrijven die blockchain willen gebruiken in hun strategie. In ruil daarvoor kan Playstudios investeren in technologie die dicht bij gamers staat.

Hieronder volgt een korte samenvatting van de eerste beleggingen van het fonds. De details over hoeveel geld er was geïnvesteerd, werden niet gespecificeerd, maar er werd gezegd dat dit naar Forte en de Kryptmon Company ging – een Pokemon-achtig spel waarin gebruikers hun NFT-wezen kunnen beheren en trainen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top