EPIC games brengt NFT uit

Epic Games lanceerde hun eerste NFT-game via de Epic Games Store.

Het Amerikaanse computerspelontwikkelingsbedrijf Epic Games heeft de eerste non-fungible token, of NFT, onthuld in de Epic Game Store. Deze NFT-game, genaamd ‘Blankos Block Party’, werd op 15 september uitgebracht in de Epic Games Store.

Blankos Block Party is een online wereld geïnspireerd op de designer- en vinylspeelgoedcultuur. In dit spel kunnen spelers samenwerken en spelen in een kleurrijke omgeving. De game gebruikt niet-verwisselbare tokens, of NFT’s, om unieke items zoals accessoires en avatars weer te geven. Deze NFT’s kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld via de in-game marktplaats.

Ongeveer twee jaar geleden lanceerde gamingstudio Mythical Games Blankos Block Party met een open bèta. Sindsdien zijn er volgens Mythical meer dan een miljoen spelers aangetrokken tot het spel.

De Epic Games Store lanceerde onlangs de eerste NFT-gebaseerde Web3-game genaamd Blankos Block Party.

NFT is gemaakt met EOSIO als platform

De game maakt gebruik van de op EOSIO gebaseerde privé-blockchain van Antelope. Er is geen mining vereist om NFT’s toe te voegen aan de in-game Marketplace. Door gebruik te maken van een blockchain zou het spel milieuvriendelijk en duurzaam zijn.

“Blankos Block Party is gebaseerd op een private blockchain gebouwd op de EOSIO-infrastructuur. Deze blockchain gebruikt een Proof of Authority consensusmodel in plaats van Proof of Work. Dit betekent dat het duurzamer en milieuvriendelijker is dan andere crypto’s. Omdat NFT’s op deze blockchain worden gedolven, vereist het opnemen van een marktplaats geen mining.

Het volledige eerste seizoen van de game komt op 28 september beschikbaar, maar is al gratis beschikbaar als download met vroege toegang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top