Blur is nu een groter NFT-platform dan OpenSea
De NFT-storm is misschien een tijdje gaan liggen, maar leveranciers van onvervangbare snufjes bijten steeds meer op elkaars tanden.
Tijdens de NFT-hype voor delen van 2021 en 2022 is OpenSea het onwrikbare vlaggenschip van de onvervangbare zilveren vloot. De markt is in 2019 opgericht en de oprichters zouden zichzelf in 2021 miljardair kunnen noemen (hoewel die status samen met de apenmarkt als geheel dramatisch is gedaald).
Blur lanceerde zijn platform in oktober nadat het een infusie van $ 11 miljoen had ontvangen van het crypto-investeringsfonds Paradigm. Blur gaf vervolgens aan zich te willen richten op het professionaliseren van NFT-transacties.
Hoe worden BLU gebruikers beloond?
Hiervoor belonen ze gebruikers met een set van hun eigen tokens (BLUR). Deze zogenaamde “loyaliteitspunten” zullen binnenkort worden uitgezonden met een nieuwe 300 miljoen BLUR-munten.
Bovendien zijn het ouderwetse prijzenoorlogen: handelaren op Blur betalen niets voor hun transacties, terwijl OpenSea 2,5% korting krijgt voor elke verzonden aap. Naar aanleiding van Blur heeft OpenSea onlangs de commissie tijdelijk verlaagd naar 0.
Tot nu toe werkt de strategie van Blur: DappRadar berekent het transactievolume over de afgelopen 30 dagen op $ 1,05 miljard, vergeleken met $ 479 miljoen voor rivaal OpenSea.
De vraag is hoe lang Blur kan duren. De NFT-gemeenschap heeft de startup soms bekritiseerd omdat het het oude snel-geld-model terugbracht in de wereld van afbeeldingen, wat door veel sceptici moeilijk serieus te nemen was. Want een foto van een aap is voor velen nog steeds wat het is: een foto van een aap.